Viu noves experiències a Castellnou de Bages

Descobreix una manera diferent de desconnectar a la casa de colònies Dom Bosco.

Cementiri

El nou cementiri municipal de Castellnou de Bages està instal·lat a l’antiga casa rectoral, incendiada el 1936 durant la Guerra Civil i posteriorment abandona-da. La casa rectoral fou construïda entre els segles XIV i XVIII, sobre restes del segle X. 
Escultura “La porta entre dos móns” (granit negre de Sud-àfica).Està inspirada en el monòlit negre del film 2001: A Space Odyssey, dirigit per Stanley Kubrick. Les seves proporcions són 1:4:9, els quadrats dels tres primers números naturals, un símbol modern del misteri, del desconegut: una porta tancada o oberta, segons la mirada de cadascú, entre el món dels vius i el món dels difunts. 
Antic cup de can Batista. Fossar i restes d’en Ramon Vila Capdevila, Caracremada, -últim maqui català- mort per la Guàrdia Civil a Castellnou el 7 d’agost de 1963. 
Escultura “El balcó de Montserrat” (marbre blanc de Macael) davant del balcó de l’antic despatx del rector, la llinda del qual conté la inscripció << 17+21 Rt. Felix Puig Refagut>>. 
Columbari d’urnes cineràries, ubicat en el forat d’un armari de paret del despatx del rector. Els fragments d’opus spica-tum, -pedres en forma d’espina de peix-, són del segle X. 
Arc gòtic del segle XV, de l’antiga casa rectoral