Viu noves experiències a Castellnou de Bages

Descobreix una manera diferent de desconnectar a la casa de colònies Dom Bosco.

La ruta dels Maquis és un traçat d’uns 51 Km. entre Berga i Castellnou de Bages, el qual travessa, a més dels municipis esmentats, els de Balsareny, Navàs, Viver i Serrateix, Casserres i Avià, pensat per a ser re-corregut amb BTT. Segueix camins que van ser pas freqüent de personatges històrics.

Alguns dels punts per on passa estan directament relacionats amb episodis prou coneguts com la mort del famós Caracremada, -últim maqui català-, a prop de la Torre de Castellnou de Bages. S’ha dissenyat la ruta de manera que es pugui realitzar en una o altra direcció, i íntegrament  o bé per trams (Graugés, Casserres, Serrateix, Castelladral, Castellnou de Bages i Santpedor).

Amb una senyalització acurada i abundant tindrem poques dificultats per seguir un recorregut farcit de punts de gran interès i bellesa, de cases pairals, ermites i petits nuclis rurals. Els pictogrames ens indicaran la direcció a seguir i la distància fins a la meta, i també les característiques dels llocs que visitarem. Sabrem, doncs, si es tracta de punts de servei, cases rurals, etc