Viu noves experiències a Castellnou de Bages

Descobreix una manera diferent de desconnectar a la casa de colònies Dom Bosco.

La riera d’Argençola o del Tordell transcorre pel nord de Castellnou seguint un recorregut de desnivells oferint raconades amb grans arbredes de ribera, embassaments esglaonats, fonts i un paisatge natural plàcid i espectacular al mateix temps. Al seu pas pel municipi la riera té un cabal força irregular, amb alguns trams pràcticament eixuts i d’altres amb cabal continu.

Els llacs d’Argençola, que és com és coneix habitualment aquest lloc, estan situats al mateix peu de la carretera que uneix Súria i Balsareny , i ens permeten gaudir d’uns racons os l’aigua sembla que s’aturi jugant amb el reflex dels gran arbres que creixen al costat i s’hi emmirallen.

MAS DE LA VILA 

A principis del segle XX, Manel Saladrigas, en un moment de gran prosperitat econòmica, començà a reformar una antiga masia i tots els seus voltants. creant els Llacs escalonats amb les seves preses, el pont per accedir-hi, les fonts i els colomars, i les creus de terme.

De l’antiga masia tan sols en queda la planta baixa amb el portal de pedra carejada. Al fogatge de 1553, hi apareix el nom de "Joan Vila de Argensola". 

A la façana principal, orientada a mestral, hi ha un gran arc rebaixat amb la inscripció “ La Vila 1922”.Un element caracteristic és la torre de planta quadrada de tres nivells d’alçada adossada a la façana principal. A la part frontal superior hi ha una ceràmica vidrada blava de la Mare de Déu de Montserrat portada pels escolans, amb la inscripció “La perla de Catalunya”.